CARBURANT ECOLOGIC PENTRU TRANSPORT ECONOMIC

este cel mai puțin poluant dintre carburanții fosili

costul său este mai redus decât al carburanților tradiționali

poluarea fonică a motoarelor pe CNG este mai mica

siguranța în exploatare este dovedită, practic și statistic

DE CE CNG?

CNG este un carburant alternativ prietenos cu mediul și de până la 2,5 x mai ieftin decât benzina.

ECOLOGIC – este cel mai puțin poluant dintre carburanții fosili, cu o reducere a emisiilor de CO2 cu până la 80%;

ECONOMIC – costul său este mai redus decât al carburanților tradiționali și e de 2,5 x mai ieftin decât benzina;

SILENȚIOS – poluarea fonică a motoarelor pe CNG este mai redusă decât la motoarele termice clasice;

SIGUR – siguranța în exploatare este dovedită practic și statistic.

CE ESTE CNG?

CNG – Gaz Natural Comprimat – este familiarul gaz metan stocat în recipiente sub presiune, în scopul utilizării drept combustibil pentru vehicule.

Tendința globală este de a înlocui carburanții poluanți, motorina și benzina, iar gazul natural este soluția optimă. La nivel global sunt 24 500 000 de autovehicule alimentate cu gaz natural și 25 000 de stații de alimentare.

Cinci state europene, Olanda, Norvegia, Germania, Franța și Marea Britanie, au anunțat că vor interzice autovehiculele pe motorină sau benzină, sau comercializarea acestora, până în 2030, iar 12 metropole incluzând Londra, Paris, Roma, Madrid, Atena, Mexico City, Copenhaga, Milano, Barcelona, au făcut public angajamentul de a abandona progresiv motoarele cu combustie, până în 2030.

CNG vs GPL

  • În primul rând, CNG și GPL au origini diferite. Dacă GPL este un produs secundar al petrolului, gazul natural se regăsește în zăcăminte subterane. Compus preponderent din metan, CNG este gazul folosit de centralele termice și aragazurile din locuințele racordate la rețea.
  • În formă comprimată, gazul natural are o presiune de 210-250 bar. De aceea, costurile unei instalații auto CNG sunt cu 30-50% mai mari în comparaţie cu o instalaţie pentru GPL, unde componentele trebuie să reziste la o presiune de doar 27 bar.
  • Altă diferenţă este cifra octanică: 120-130 la CNG, față de 92-105 la GPL.
  • Deși CNG produce gaze cu efect de seră la ardere, este o alternativă mai curată din punct de vedere ecologic la alți combustibili fosili, cum ar fi benzina sau GPL. CNG este, de asemenea, mai sigur decât alți combustibili în caz de vărsare, deoarece gazul natural, fiind mai ușor decât aerul, se dispersează rapid atunci când este eliberat.
  • Gazul Natural comprimat (CNG) este cea mai curata alternativa pentru combustibili conventionali.
  • Vehiculele care folosesc Instalatii CNG emit cu 20% mai putina poluare decat vehiculele GPL.
  • Utilizarea Gazului Natural Comprimat combustibil, reduce semnificativ costurile pentru detinatorii de autovehicule. Media este de 20-40% mai putin decât GPL.
  • Zgomotul motoarelor cu CNG este mai redus cu pana la 25% in comparatie cu motoarele cu GPL.
  • Motoarele pe CNG au dovedit o viata mai lunga fata de motoarele pe GPL cu mai putine uzuri raportate.

Daca v-am convins si detineti o masina pe benzina ( excluzand masinile cu injectie directa) va asteptam la Antares Motors pe strada Barajului nr. 42, Ramnicu Valcea pentru montarea unei instalatii de CNG pentru masina dumneavoastra.

Daca sunteti detinatori de flota si doriti mai multe detalii cu privire la beneficiile pe care CNG-ul il poate aduce companiei dumneavoastra va asteptam sa ne contactati la numarul de telefon 0741.125.001 sau la adresa de mail helpdesk@antares-cng.ro

PRIMA REȚEA DE STAȚII CNG DIN ROMÂNIA

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search