CARBURANT ECOLOGIC PENTRU TRANSPORT ECONOMIC

este cel mai puțin poluant dintre carburanții fosili

costul său este mai redus decât al carburanților tradiționali

poluarea fonică a motoarelor pe CNG este mai mica

siguranța în exploatare este dovedită, practic și statistic

DE CE CNG?

Conform OMS, în România rata mortalității din cauza poluării cu particule este de 55 la suta de mii de locuitori

Mai exact, 11.000 de persoane pe an, 30 pe zi, mor in România din cauza emisiilor ridicate de particule fine (PM2.5) produse în principal de traficul rutier din zonele aglomerate urbane

Înlocuirea carburanților proveniți din petrol cu gazul natural va reduce cu peste 95% emisiile de particule salvând vieți şi contribuind la atenuarea impactului asupra mediului și la atingerea obiectivelor DAFI

O alianță mondială împotriva poluării

Conferința de la Paris

A avut loc în decembrie 2015 și s-a focusat pe situația climei, 195 de state semnând primul acord general în domeniu, angajându-se să:

• reducă emisiile de carbon;
• țină sub control temperatura globală.

Cu această ocazie, gazul natural a fost recunoscut drept cel mai viabil carburant alternativ și  un “pod” între carburanții fosili și energia regenerabilă.

Țări europene care au anunțat măsuri contra carburanților tradiționali

Olanda – 18 aprilie 2016

Parlamentul a ințiat emiterea unei legi prin care autoturismele diesel și pe benzină să nu mai poată fi comercializate după anul 2025.

Norvegia – Iunie 2016

Parlamentul a propus interzicerea mașinilor diesel și pe benzină până în 2025 ca până atunci pe piață să se vândă 100% mașini cu emisii reduse sau lipsă.

Germania – Octombrie 2016

Bundesrat – parlamentul federal a cerut CE să analizeze posibilitatea ca începând cu 2030 cel târziu să fie permise in UE doar autoturismele fără emisii.

Franța

În vederea decarbonizării până în 2050, planurile sunt ca până în anul 2040 autoritățile să  interzică toate vehiculele pe benzină și motorină.

Marea Britanie – 27 iulie 2017

Guvernul se angaja ca nu mai târziu de anul 2040 să interzică vânzarea de noi autoturisme diesel și pe benzină.

Orașe care au hotărât să interzică utilizarea vehiculelor pe motorină

La întâlnirea bienală a liderilor orașelor Paris, Madrid, Atena, Mexico City (New Mexico, decembrie 2016) primarii celor patru mari orașe au hotărât să stopeze utilizarea tuturor autoturismelor și camioanelor propulsate cu motorină până în 2025 pentru îmbunătățirea calității aerului.

Motoarele diesel contribuie la milioanele de decese înregistrate anual din cauza aerului poluat prin emisia de particule și de oxizi de azot. Particulele emise pot penetra plămânii și contribuie la boli și decese din motive cardiovasculare.

PRIMA REȚEA DE STAȚII CNG DIN ROMÂNIA

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search